12 híresség meglepő ősökkel

12 híresség meglepő ősökkel


"Az alma nem esett messze a fájától..." Hírességek híres felmenőkkel.


Úgy tűnik, manapság mindenkit érdekel a genealógia (családtan) tudománya. Az ancenstry.com elvégezte helyettünk a feladatot; bekukucskált néhány ember – köztük ismert személyek is – aktájába és érdekes dolgokra bukkant. Íme: néhány híresség, akik meglehetősen izgalmas felmenőkkel rendelkeznek.

 

 

Tom Hanks és Abraham Lincoln

Valószínűleg nincs olyan ember a világon, aki ne rajongana Tom Hanksért. A szeretett színész bármiben is szerepel, azt sikerre viszi, olyan nagy filmekhez adta a nevét, mint a Forrest Gump, vagy a Halálsoron. A 2013-as National Geographic egyik dokumentumfilmjében pedig egy családi titokról is lerántotta a leplet. Tom Hanks rokona Abraham Lincoln-nak.

 

 

Fotó: 1. Steve Granitz / Getty Images 2. IceKoldKube / Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

 

Hanks azt állította a fent említett filmben, hogy ő az egykori amerikai elnök harmad unokatestvére. A rokoni kapcsolat egyébként édesanyjára, Nancy Hanks-re vezethető vissza.

 

 

Katharine Hepburn és Eleanor Aquitaine

Katharine Hepburn-t széles körben Hollywood egyik leghíresebb sztárjának tartották. Négy Oscar-díjat is kapott a Legjobb színésznő kategóriában, az egyik közülük az, amelyik a 12. századi francia királynőről, Eleanor Aquitaine-ről szól (The Lion in Winter, 1968).

 

 

Fotó: 1. grzegorz77 / MoviesStillsDB 2. Wikimedia Commons

 

A film rajongói örömmel értesültek arról, hogy Hepburn valójában a királynő egyik leszármazottja.

 

 

Jamie Lee Curtis és Janet Leigh

„Amilyen az anya, olyan a lánya.”  Ez a közmondás tökéletesen illik Jamie Lee Curtis-ra és anyjára, Janet Leigh-re. Mindkét színésznő olyan filmekben vállalt szerepet, amelyek koruk sikerfilmjei voltak, és a mai napig népszerűek.

 

 

Fotó: 1. RockChick1980 / MovieStillsDB 2. TeClectic / MovieStillsDB

 

Leigh legfigyelemreméltóbb alakítása Alfred Hitchcock Psycho-jában Marion Crane szerepe volt, míg lánya John Lee Carpenter Halloween-franchise-ában játszott kiválóan. Így hát az alma nem esett messze a fájától, hiszen mindkét színésznő horrorfilmben érte el legnagyobb sikerét.

 

 

Robert Pattinson és III. Vlad havasalföldi fejedelem

Robert Pattinson többször is elmondta már, hogy nem büszke Edward Cullen szerepére az Alkonyat-ban, de ezek szerint tényleg nincsenek véletlenek. Robert-nek EL KELLETT JÁTSZANIA EZT A SZEREPET, még akkor is, ha esetleg szívesen elfelejtené. Hogy miért is? Mert ő az életben nem más, mint III. Vlad rokona, akinek ismertebb neve Karóbahúzó Vlad.

 

 

Fotó: 1. Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images 2. Wikimedia Commons

 

Na jó, de mégis miért kellett a színésznek eljátszani a vámpírfiú szerepét? Azért, mert Robert Pattinson valójában annak a III. Vladnak a rokona, aki a Bram Stoker által papírra vetett Dracula című regényének az ihletője volt. Ez azt jelenti, hogy Pattinson felmenői között akadnak vámpírok? Igen. Vlad egyébként Romániában nemzeti hősnek számított, vámpírkodása ellenére.

 

 

Anna Chancellor és Jane Austen

Anna Chancellor színésznő egyik legikonikusabb szerepe Caroline Bingley volt Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének 1995-ös filmadaptációjában. Amit sokan talán nem tudnak, hogy Chancellor valójában a híres angol szerző távoli rokona.

 

 

Fotó: 1. Dave Hogan / Getty Images 2. Wikimedia Commons

 

Arról, hogy hány generáció van a színésznő és a szerző között megoszlanak a vélemények, egyesek úgy tartják, hogy a szerző a nyolcad nagynénje a színésznőnek, míg mások szerint a hatod nagynénje. Chancellor származását viszont nem lehet vitatni.

 

 

Kit Harrington és Robert Catesby          

Kit Harrington leginkább Jon Snow szerepéről ismert, akit a kritikusok által elismert HBO sorozatban, a Trónok harcában alakított. De tudtad azt, hogy egyszer az egyik ősét játszotta el a mozivásznon?

 

 

Photo Credit: 1. Yaut / MovieStillsDB 2. Wikimedia Commons

 

Harrington édesanyja annak a Robert Catesby-nek a leszármazottja, aki az 1605-ös Lőpor-parcella ötletgazdája. Ez katolikus lázadók kísérlete volt arra, hogy meggyilkolják I. Jakab protestáns királyt, puskaport robbantottak a Parlament Házának ülése alatt. Több, mint 400 évvel később Harrington-nak lehetősége volt Robert Catesby-t eljátszani a 2017-es Gunpowder című filmben.

 

 

Chris Pine és Anne Gwynne

Anne Gwynne-t Hollywood első sikoltozó királynőjének tartják, köszönhetően az olyan filmekben nyújtott alakításaiért, mint az 1943-as Fekete Péntek és az 1944-es Frankenstein háza. Karrierje évtizedekig tartott, így egyáltalán nem meglepő, hogy leszármazottai között is akad olyan, aki a színészetet választotta hivatásának.

 

 

Fotó: 1. Ryan Miller / Getty Images 2. John Springer Collection / Getty Images

 

Mint kiderült, Gwynne Chris Pine színész anyai nagyanyja. Sokan úgy gondolják, Pine karrierje felülmúlta néhai nagymamája sikereit, hiszen olyan főszerepekkel büszkélkedhet, mint a Star Trek Kirk-je, vagy a Csodanő Steve Trevor-ja.

 

 

Clint Eastwood és I. Henrik angol király

Nehéz elhinni, hogy Clint Eastwood kapcsolatban áll a brit királyi családdal, de úgy tűnik, ez a helyzet. A családfa-kutató szakértők szerint a híres színész az 1100 és 1135 évek között Anglia trónján lévő I. Henrik távoli rokona.

 

 

Fotó: 1. Silver Screen Collection / Getty Images 2. Wikimedia Commons

 

Ez a kapcsolat azt jelenti, hogy Eastwoodnak a rokoni örökséget olyan nagy nevekkel kell megosztania, mint: Sigourney Weaver színésznő, Franklin Pierce elnök, Bill Gates üzleti iparmágnás, Mike Huckabee arkansasi kormányzó és Nancy Reagan, aki egykor Amerika első asszonya volt.

 

 

Helena Bonham Carter és Violet Bonham Carter

Szinte nincs olyan ember Nagy-Britanniában, akivel Helena Bonham Carter ne állna rokonságban. Komolyan! Családfája hemzseg az ismerős nevektől, köztük van például a történelmi Fould család és Herbert Henry Asquith (gróf és miniszterelnök). Vitathatatlan azonban, hogy a legérdekesebb felmenője a nagymamája volt, egy olyan rokon, akit Hitler a legjobban kézre akart keríteni.

 

 

Fotó: 1. David M. Benett / Getty Images 2. Raymond Asquith / Wikimedia Commons

 

Bonham Carter nagymamája, a politikus Violet Bonham Carter a fasizmus szókimondó kritikusa volt az 1930-as években. Nézetei olyannyira erősek voltak, hogy a nő végül Hitler feketelistájára is felkerült. A nő az elsők között volt, akit le akartak tartóztatni.

 

 

Harry Lloyd és Charles Dickens    

Anna Chancellor nem az egyetlen híresség, aki egy híres szerzővel büszkélkedhet. Harry Lloyd édesanyja, Marion Evelyn szerint a brit színész a Szép remények és a Két város meséje írójának, Charles Dickens-nek ükunokája.

 

 

Fotó: 1. Matt Winkelmeyer / Getty Images 2. Wikimedia Commons

 

A házasság előtt Marion Evelyn vezetékneve Dickens volt. Azt állítja, hogy ő nem más, mint Charles Dickens fiának, Sir Henry Dickens-nek a közvetlen leszármazottja. Henry Dickens egyébként sikeres ügyvéd volt a 19. század végén és a 20. század elején.

 

 

Benedict Cumberbatch és III. Richard, Anglia királya   

Benedict Cumberbatch, a Sherlock színésze szintén királyi felmenővel rendelkezik. Az információk szerint III. Richard angol király távoli rokona a színész.

 

 

Fotó: 1. Yaut / MovieStillsDB 2. Anonymous / Wikimedia Commons

 

III. Richard, aki 1483 és 1485 között Anglia és Írország királyaként is uralkodott, a Plantaganet-ház és a York-ház utolsó királya is volt. Érdekes módon Cumberbatch alakította rokonát, a királyt a 2012-es Hollow Crown — Rózsák háborúja című televíziós sorozatban.

 

                                                        

Kate Middleton és George Washington

New England Historic Genealogical Society, vagyis az Egyesült Államok legrégebbi és legnagyobb családkutató társasága a királyi esküvő előtt vizsgálta a hercegné származását. A nyomok egészen az Egyesült Államok első elnökéhez, George Washington-hoz vezettek. A genealógiai társaság szerint a hercegné Washington nyolcad unokatestvére. A hercegné és az elnök közös őse, Sir William Gascoigne 1487-ben halt meg.

 

 

Fotó: 1. Samir Hussein / Getty Images 2. Adolf Ulrik Wertmüller / Wikimedia Commons

 

Nemrég azonban szokatlan fordulat következett be és most úgy tűnik, hogy Vilmos herceg is távoli rokona Washingtonnak. Édesanyja, Diana hercegné és nagymamája, Erzsébet anyakirálynő Washington unokatestvérei.

 

 

Forrás:        

thevintagenews.com

Fenti kép: pexels.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....