8 szívmelengető állattörténet

8 szívmelengető állattörténet


1. Nyolc éve barátok

 

Forrás: Gunner és Delta. Tyler Blanton

 

Gunner, a golden retriever mindössze 8 hetes volt, amikor először találkozott Deltával, a 2 éves delfinnel. Azonnal barátok lettek, a delfint vonzotta a kutya nyugodt viselkedése. Ez a barátság már 8 éve tart, és erősödött az évek múlásával. 

 

 

2. Az emberek összefogtak, hogy segítséget kapjon a hattyú

 

Bae, a hattyú metrón ülve. Forrás: Ariel Cordova-Rojas / AP

 

Ariel Cordova-Roja, egy kerékpáros novemberben találta meg Bae hattyút a Queens's Jamaica öböl vadrezervátuma területén. A madár ólommérgezésben és gombás fertőzésben szenvedett, így segítségre szorult. Ariel nem gondolkozott sokáig, felkapta a 17 kilós hattyút, bebugyolálta a kabátjába, majd talált egy társaságot, akik segítségével elvitte metrón a manhattani vadmadár kórházba. A hattyúmentő úgy gondolja, ez az összefogás a New York-iak hatalmas együttérzését mutatja, és az emberek rosszul gondolják azt embertársaikról, hogy durvák és szívtelenek. Valójában a legtöbb ember csak elfoglalt, sokat dolgozik, így gyakran megy el a másik mellett. "Annak ellenére, hogy betondzsungelben élünk, körülvesz minket a természet és a vadon élő állatok, ha csak egy pillanatra is körülnézünk. A vadon élő állatok éppolyan New York-iak, mint mi, és kötelességünk, hogy megóvjuk egymást" – mondta.

 

 

3. Társat kerestek a magányos vidrának

 

Harris randi profilja. Forrás: Cornish Seal Sanctuary

 

Az angliai Cornish Seal Sanctuary megsajnálta Harris nevű vidráját, aki magányos maradt, miután párja meghalt. Köztudott, hogy a vidra az egyik leghűségesebb állat a világon és ők azok, akik párban szeretnek élni, nem egyedül, így Apricot halála olyan szörnyű eset volt, ami Harrist és gondozóit is rendkívül felzaklatta. Ezért a gondozók egy profilt készítettek a magányos vidrának, és feltették egy társkereső oldalra. Alig néhány héttel a profil elkészítése után a Cornish Seal Sanctuary csapata választ kapott az angliai Scarborough-ban található SEA LIFE állatrezervátumtól. Egyik vidrájuk, Pumpkin szintén elvesztette párját, és szerelmet keresett. Harris most Scarborough-ba költözött, hogy Pumpkin közelében legyen. Így ez a történet jól végződött.

 

 

4. A világ legmagányosabb elefántja volt

 

Kaavan és Cher. Forrás: Leng Len/Reuters

 

Cher segített megmenteni a "világ legmagányosabb elefántját” úgy, hogy elvitte egy Kambodzsában lévő védett területre. Kaavan 35 éve élt egy állatkertben, Pakisztánban, és miután párja 2012-ben meghalt, egyedül maradt. Cher évek óta azon dolgozik, hogy magával vihesse egy kellemesebb helyre Kaavant, de eddig nem volt erre lehetősége. Most viszont szerencséjére a vágya teljesült, hiszen Pakisztánban bezárták az állatkertet, ahol Kaavan korábban élt. Így az elefántot szabadabb környezetbe tudták vinni. Egy védett területre költöztették, ahol természetesen Cher is várta őt és még egy szerenáddal is megajándékozta új lakójukat. A nő tudja, ott biztosan boldog lesz Kaavan.

 

 

5. Az Oroszlánkirály egyik jelenete a valóságban

 

A hím páviánt és az oroszlánkölyköt olyan területen látták, ahol az oroszlánok magára hagyják egy időre kölykeiket, miközben zsákmányra vadásznak. Forrás: Kurt Safari

 

Egy pávián az életben "eljátszotta" az Oroszlánkirály egyik legfontosabb jelenetét. Még pedig azt, amikor Rafiki, a pávián felveszi Szimbát, hogy megmutassa az új – leendő – királyt a többi állatnak. Egy dél-afrikai nemzeti parkban pontosan ez a jelenet valósult meg, amikor egy igazi pávián a nyakánál fogva felkapott egy igazi oroszlánkölyköt, és életre keltette a mese jelenetét a valódi természetben. A nemzeti parkban húsz éve nem láttak ehhez hasonlót. Habár a hím páviánok könnyen teremtenek kapcsolatot, de ennek a kis oroszlánkölyöknek a védelmezése pontosan olyan volt, mint ahogy egy nőstény pávián bánik kicsinyével.

 

 

6. Mókusbár

 

A bár egyik vendége. Forrás: Michael Dutko

 

Egy ohiói férfi szabadtéri bárt épített a környékbeli mókusoknak, hogy kényelmesen falatozhassanak. Michael Dutko a kertjében építette meg a Nutty Bar-t, hogy minden mókusbarátja pekándiót, kesudiót és mandulát rágcsáljon anélkül, hogy keresgélniük kellene. Összességében 16 órát vett igénybe a bár felépítése, és Dutko azt tervezi, hogy megkéri az engedélyt, hogy eladhassa a tervét, és így más is vásárolhasson egy mókusbárt, aki vendégül szeretné látni a kedves kis rágcsálókat az udvarán.

 

 

7. A delfinek utánozták a lajhárt

 

A delfin és a lajhár. Forrás: Texas állam Akváriuma

 

Egy texasi Akváriumban két delfint, Liko-t és Schooner-t bemutatták egy lajhárnak, Chico-nak. A delfinek rendkívül megörültek neki, annyira boldogok voltak, hogy elkezdték utánozni Chico-t. A járvány miatt világszerte az a szokás alakult ki az állatkertekben, és más Akváriumokban, hogy különböző állatokat próbálnak egymáshoz szoktatni. Így történt ez a delfinek és a lajhár esetében is. Bár a két delfin rendkívül energikus volt, úgy tűnik, Chico eléggé hideg maradt az ügyben, nagyon álmos volt, mint általában egy lajhár. Néhányszor ugyan kinyitotta a szemét, hogy megnézze a két másik állatot, de nem nagyon foglalkozott velük. A delfinek viszont nagyon élvezték az újonnan érkezővel való találkozást, ahogy a képen is látszik.8. Vigasztaló karok

Egymást vigasztalják az özvegy pingvinek

 

Az összes történet közül számomra ez volt a legmeghatóbb, hiszen a vidrák mellett a pingvinek azok, akik hisznek a halálig tartó kapcsolatban. A fenti képen látható két pingvin nemrég veszítette el a társát, és azóta rendszeresen találkoznak egymással, vigasztalják egymást, és órákon át állnak, miközben nézik a közeli város táncoló fényeit. A történet az ausztráliai Melbourne egyik külvárosában, St. Kildában történt meg, ott örökítette meg a fotós az édes ölelést, majd megosztotta a képeket az Instagramon. (A fényképész a pingvinek szomorú történetét egy önkéntestől ismerte meg.) Ezekben az időkben azok, akik szeretik egymást, és együtt lehetnek, különösen szerencsések.

 

 

Forrás:

insider.com

Felső kép: Tobias Baumgaertner

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....