A filmsztár, aki mindig csak ad

A filmsztár, aki mindig csak ad


Keanu Reeves. Ő egy olyan személy, akit nem kell bemutatni, mert arról már könyvet lehetne kiadni, annyiszor mondták, hogy nemcsak nagyszerű színész, de nagyszerű ember is. Állítólag ő a legkedvesebb hollywood-i sztár. Teljesen mindegy, hogy arról beszélünk-e, hogy segít a stábtagoknak cipelni a nehéz felszerelést. Vagy tömegközlekedéssel utazik, ahelyett, hogy magánsofőrt venne fel. De szívesen lemond fizetése egy részéről is, hogy a háttérben dolgozó stábtagok többet keressenek. S mindennek tetejébe a jótékonykodásról sem feledkezik meg. Ő a színész, aki mindig csak ad.

Keanu Reeves egy kivételes ember. Mindig alázatos. Mindenkivel úgy bánik, ahogy talán ő is szeretné, ha vele bánnának.

Viszont amiben talán a legjobb az az, ahogyan a rajongóival viselkedik. Egy történet kering arról a neten, hogy mit tett egy 80 éves rajongójával. Rövidesen ezt a történetet fogom elmesélni. De előtte ismerkedjünk a színész jótetteivel!

 

Fotó: Derek Matthew

 

Keanu Reeves az 1990-es években olyan filmekkel vált ismertté, mint a Féktelenül, a Bill és Ted zseniális kalandja, és természetesen a kultikus klasszikus, a Mátrix. De ami a karrierje során elért eredményeinél becsülhetőbb, az a folyamatos kedvessége, és egyesek szerint ez az emberi tulajdonság a sikerének egyik titka is. Valahogy a filmsztárnak sikerült elkerülnie azt a problémás természetet, ami a legtöbb sztárnál jelen van.

 

 

Fotó: Warner Bros. Pictures

 

Fotó: Anna Hanks

 

Egy 2006-os interjúban elárulta Keanu, hogy a pénz nem jelent neki semmit, inkább élvezi az életet és nem görcsöl rá arra, hogy a bankszámláját növelje. Rengeteget ad másoknak, ő pedig amennyire csak tud egyszerűen él, többnyire egyetlen bőrönddel száll meg a szállodákban. Ő aztán teljesen tisztában van azzal, hogy a pénznél az egészség sokkal fontosabb, hiszen múltjában rengeteg tragédia érte. Most nem erről szeretnék beszélni, hanem egy csodálatosan szép történetről, amelynek egyik „főszereplője” maga a filmsztár. Egy olyan történet, ami miatt úgy döntöttem, mai írásom a világ egyik legnagyszerűbb emberéről fog szólni. Egy történet, ami velem együtt nagyon sok másik embert is megérintett.

 

Fotó: Anna Hanks

 

A Reddit online oldal néhány hónapja arra kérte az embereket, hogy osszanak meg egy olyan sztorit, amelyet egy hírességgel éltek át, amit egy híresség tett, ami teljesen megváltoztatta a sztárokról alkotott korábbi véleményüket. Jöttek is szép számmal a kommentek, de mint ahogy az várható volt sok történet negatív viselkedésű sztárokról szólt, durvaság, iszonyatos megjegyzések és nyilvánvaló tiszteletlenség jellemezte ezeket a beszámolókat. De aztán az internet népe felfigyelt egy pozitív hangvételű történetre, ami Keanu Reeves-ről és egy 80 éves nagymamáról szól, aki a színész nagy rajongója.

Az idős hölgy az első pillanattól kedveli Keanu játékát, a színész külseje pedig azonnal elvarázsolta, mert hasonlított az ő néhai férjére. Az asszony minden Keanu Reeves filmet látott, és az első film óta rajong a színészért, aki élete nagy szerelmére emlékezteti.

Sajnos az idős asszony 70-es évei elején agyvérzést kapott, és így arra kényszerült, hogy ne hagyja el otthonát. Így hát a filmnézés lett az első számú hobbija.

Nem sokkal a Mátrix megjelenése után a történet mesélőjének nagybátyja Los Angelesbe utazott üzleti ügyben, és egy „igazán elegáns étteremben” evett, amikor Keanu Reeves lépett be az étterembe egy hölggyel. A férfi nem hitt a szemének. Az étkezés után a nagybácsi odament a színész asztalához, és elmondta neki, hogy bár még sosem tett olyat, hogy idegen emberhez odalépjen, de szeretné vele tudatni, hogy az ő 80 éves édesanyja nagyon szereti a színészt és az összes filmjét látta. Elmesélte Keanu-nak, hogy a nagy szerelmére emlékezteti, és hogy agyvérzés miatt most teljesen elszigetelten él a világtól.

Keanu Reeves türelmesen végighallgatta, majd megkérdezte a férfitól, hogy van-e mobiltelefonja, és amikor azt mondta, hogy van, akkor megkérte, hogy hívja fel neki az idős asszonyt, hadd beszéljen vele. A színész ezután percekig beszélt a nagymamával, akinek ez a kedves figyelmesség „teljesen feldobta az évét”.

A történet mesélője azzal fejezte be a sztorit, hogy a nagymamája iránt érzett őszinte kedvessége és érdeklődése megerősítette, hogy a filmsztár valóban egy értékes és csodálatos ember.

 

A szívmelengető történet a megjelenés óta rengeteg kommentet kapott és egyértelműen a legpozitívabb volt, amit az emberek megosztottak, és ez valószínűleg így is marad. Természetesen felmerülhet az, hogy vajon igaz-e minden szó, de az emberek egyetértenek abban, hogy nehéz megkérdőjelezni Keanu kedvességét, és ettől máris hihetővé válik a történet.

 

„Gyakorlatilag nincs olyan pozitív történet, amelyet azonnal ne hinnék el Keanu Reevesről” – kommentálta egy hozzászóló.

 

 

Fotó: William Tung

 

Kb. 20 éve lehet olvasni a neten történeteket a színész kedvességéről, és barátságos viselkedéséről.

Keanu Reeves az alázat és a tiszta jóság ihletője és modellje lett. Ha valaha is ír egy kézikönyvet az alapvető emberi tisztességről, akkor azt mindenkinek el kellene olvasni, és iskoláknak is javasolt felvenni a kötelező tantervbe.

 

 

Forrás:

reddit.com

Felső kép: newyorker.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....