A gepárdsuttogó


Az önkéntes férfi gepárdokkal foglalkozik, és az egyikükkel barátságot is kötött. Ismerjük meg a történetüket!

 

Míg a legtöbben féltenénk az életüket tőlük, Dolph Volkernek, a dél-afrikai Cheetah Experience Breeding Center önkéntesének sikerült összebarátkoznia… egy gepárddal. Dolph akkor találkozott először Gabriellel, a ma már legálisan tulajdonában lévő gepárddal, amikor a vadon élő állat mindössze nyolc hónapos volt, és különleges kötelék alakult ki közöttük. Gabriel mindig öleléssel és barátságos nyalogatással köszönti a férfit. Dolphnak az is sikerült, hogy kézzel etesse a gepárdot, és előfordult az is, hogy éjszaka mellette aludt a szabadban.

 

 

A jóbarátok együtt aludtak úgy, hogy Dolphnak semmi problémája nem lett belőle, nem sérült meg.
Dolph eredetileg azért érkezett Dél-Afrikába, hogy ott egy non-profit szervezetnél dolgozzon, mint önkéntes.
A non-profit célja az, hogy fogságban tartott gepárdokat tenyésztenek. Az ilyen gepárdokat felnevelik úgy, hogy az anyjukkal együtt maradhatnak, megtanítják őket még vadászni is, visszaszoktatják, majd elengedik őket a vadonban.
 

Az évek során Gabriellel kialakított szoros kapcsolat ellenére Dolph tisztában van azokkal a veszélyekkel, amelyek egy ilyen ragadozóval való érintkezésből bekövetkezhetnek.

 

„A gepárdok nem tudnak angolul, ezért figyelnem kell a viselkedésüket, hogy megértsem, mit szeretnének. Ha egyedül akarnak maradni, tetteikkel tudatják velem” – írta Dolph a Facebookon.


 

 

Forrás:

boredpanda.com

Képek: Facebook / The Cheetah Whisperer

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....