A macska, aki zöld lett


Néhány évvel ezelőtt a bulgáriai Varna utcáit egy kóbor macska járta körbe, akinek látványa felfordulást okozott a fekete-tengeri üdülővárosban. A macska ugyanis eltért szokásos négylábú társaitól a színe miatt: smaragdzöld volt. Az alábbi képek nem Photoshop-pal készültek, hanem ez egy valóságos zöld színű macska.

 

 

Többen úgy gondolták, hogy valaki kegyetlen játékot játszott a szegény állattal, és zöldre festette. Ezért a lakosokból verbuválódott önkéntes állatvédők összefogtak, hogy kiderítsék a cica természetellenes színének titkát. Ennek érdekében még egy Facebook csoportot is létrehoztak, Büntetés a bűncselekmény elkövetőjének címmel, hogy gyorsabban kézre kerüljenek a tettesek.

 

 

 

A nyomozás viszont más eredményre vezetett, mint amire számítottak. Kiderült, hogy a macska általában egy helyi garázsban alszik, egy zöld színű porfesték kupac tetején. Ezért kaphatott zöld árnyalatot. Ezt támasztották alá olyan beszámolók is, amelyek szerint a kóbor macska napról napra zöldebbé válik.

 

 

 


A macska befogására és megtisztítására, illetve egészségügyi problémákra való átvizsgálására irányuló erőfeszítések sikertelenek voltak. Úgy tűnik azonban a képeket nézve, hogy a macskát egyáltalán nem zavarja szokatlan és egyedi bundája.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:

dailymail.co.uk

boredpanda.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....