A szupermarketben


Ezt a tanulságos történetet az interneten találtam.


Idősebb hölgy a szupermarket pénztáránál áll, és rákerül a sor, hogy fizessen. Mögötte egy fiatalabb nő van a sorban egy 5, vagy 6 éves fiúval. A gyerek erősen tolja a babakocsit, amivel néhányszor lábon üti az idősebb hölgyet. A hölgy a kicsihez fordul, hogy megkérje, ne üssön tovább, mert fáj. A fiúcska annál jobban tovább csinálja. Az idősebb hölgy odafordul a gyerek édesanyjához, és arra kéri:

– Kérem, mondja meg a fiának, hogy ne üssön tovább, mert fáj.

 

A fiatal nő hidegen azt feleli.

– Nem! A nevelési módszer lehetővé teszi számára a szabadságot, hogy azt csináljon amit akar, amíg csak rá nem jön, hogy amit másokkal tesz, az nem helyes. Tudományosan bebizonyosodott, hogy ez a módszer sokkal hatékonyabb!

 

 

A gyerekes nő mögötti sorban egy húszas éveiben járó fiatalember áll, aki ezt mind figyelmesen hallgatja, kezében egy üveg befőttet tartva. Amikor a nő befejezi a nevelési módszerről szóló mondókáját, a férfi kibontja az üveg tetejét, és nyugodtan az egész befőttes üveg tartalmát a fiatal nő fejére önti. A nő dühösen a fiatalemberhez fordul, hogy számonkérje rajta a tettét. A férfi nem sokáig várakoztatja a válasszal:

 

– Tudja, asszonyom, én is szabadon nevelkedtem, mint a fia. És – itt láthatja az eredményt!

 

Ez után az idősebb hölgy a pénztároshoz szól:

– Kérem, tegye ezt a befőttet a számlámra!

 

 

Forrás:

Szerző ismeretlen

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....