Aki mert az álmainak élni...

Aki mert az álmainak élni...


Képeken a Victoria’s Secret első Down-szindrómás modellje


A divattervezők és a modell-ügynökségek mindig is nagy elvárásokat támasztottak a modellek irányába, hogy minél szebb hölgyek és urak mutassák be a ruhákat a kifutókon és divateseményeken. Ezek a modellek sokszor lemondásokat végeznek azért, hogy kecsesek legyenek, és átlagon felüli vékonyságra tegyenek szert. Így a kifutókon olyan modellek jelennek meg, akik teljesen eltérnek egy hétköznapi embertől. Ezzel a divatipar, még ha nincs is tisztában vele, nagy nyomást helyez a nőkre. A fényes magazinok címoldalán, a kirakatok próbababáin az elérhetetlen testképet hirdeti, amit követendő példának tart.

Szerencsére a világ egyre csak fejlődik, és időnként esélyt kapnak olyan modellek is, akik nem felelnek meg az „álomkülsőnek”. Egy ideje sok márka és modellügynökség foglalkoztat olyan modelleket, akik nem a megszokott tökéletes bombázó külsővel rendelkeznek, de pont ezért valósághűbb a megjelenésük a kifutókon és a magazinok borítóin. Hiszen az a színpadra állított fantáziavilág folyamatosan cserbenhagyja a nőket. Olyan elvárásokat állít mindenki felé, amit nem lehet teljesíteni.

Ebbe a hamis világba lépett be egy gyönyörű, ambiciózus modell, aki egy leheletnyi friss levegőt is magával hozott.
A képeken látható fiatal hölgy –, ha mindenki ragaszkodna a megszokotthoz – labdába sem rúghatna a többi modell között. A 24 esztendős Puerto Ricó-i modell, Sofia Jirau gyönyörű ugyan, de Down-szindrómás. Sofia 2020-ban debütált a New York-i divathéten, azóta pedig pályája egyre feljebb ível, folyamatosan kapja a lehetőségeket.

 

 

 

 

 

Sofia boldogan osztotta meg legújabb eredményét, ami talán eddigi legnagyobb sikere: a Victoria’s Secret első Down-szindrómás modellje lett.

 A márka ajánlotta fel neki, hogy dolgozzon velük.

 


 

Sofia annyira megörült a felkérésnek, hogy azonnal igent mondott rá.

 


 

Sofia szerint nem számít az, hogy valaki Down-szindrómás, vagy nem. Nincsenek korlátok, és bárki képes arra, hogy megvalósítsa az álmait.

 
 

Miután megkapta a munkát, Sofia azonnal elrepült Los Angeles-be a „Love Cloud” melltartó-kollekció kampányfotózására.

 

 

A modell azt reméli, hogy története több embert inspirálhat arra, hogy megvalósítsák álmaikat és éljenek. A Puerto Ricó-i lány többek között inspirációt szeretne adni minden gyönyörű embernek, akik ugyanolyan kromoszómákkal születnek, mint ő.

 

 

 

Forrás:

sofiajirau.com

instagram.com/sofiajirau

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....