Amikor egy álom valóra válik…

Amikor egy álom valóra válik…


A képen szereplő 100 esztendős hölgynek legnagyobb álma az volt, hogy találkozzon egy szervállal. A szervál a ragadozók rendjébe, azon belül a macskafélék családjába tartozó faj. Habár nem háziállat, néhol mégis házi kedvencként tartják. Ismeretes hogy a vadállatok csak szakértő felügyelet mellett tarthatók házi körülmények között. Emiatt több országban is speciális engedély szükséges a tartásukhoz. A mostani történet egyik főszereplője egy szervál.

 

Betty és Nwela története

Megható pillanat volt, amikor a nagy macskarajongó Betty Morris meghívást kapott egy különlegesen megszervezett, egyszeri találkozóra a Nwela nevű szervállal, a Drusillas Parkba. Egy ilyen élmény az asszonynak egész életét végigkísérő álma volt. Betty 2021 májusában ünnepelte 100. születésnapját Drusillasban, és szeptember 1-jén megérkezett a meghívó, amelyben az állt, hogy szeretettel várják őt egy szervállal való találkozóra. Kérték, hogy lehetőleg nyitvatartási idő előtt érkezzen, így rendkívüli élményben lehet része, hiszen beviszik az állathoz.

 

 

Nwela gondozója egészen Betty tolószékéhez vitte a macskát, így az idős hölgy közelről is megcsodálhatta kedvencét.

 

 

 

Az állatok iránt lelkesedő Betty évek óta támogatja a park szerváljait úgy, hogy "örökbefogadja" őket. Így teljesen egyértelmű, hogy a Drusillas Család megszerette őt, hiszen az idős hölgy állatszenvedélye mellett ellenállhatatlanul bájos is. Az összes állat közül különösen a szervált tünteti ki figyelmével, ezeket az érdekes macskákat a Drusillas parkban ismerte meg.

 

 

 

Gemma Romanis, aki a fő szerválgondozó az állatkertben, elismerte, hogy nagyon megszerették az évek alatt Bettyt, hiszen az asszony mindent megtett azért, hogy megismerje kedvenc állatait. Rengeteget áldozott ennek érdekében az idejéből, ezért döntöttek úgy, hogy összehoznak egy közeli találkozót Betty számára. A kiválasztott szervál Nwela lett, aki nemrég csatlakozott a Drusillas park állataihoz. Az ötletet mindenki támogatta, és így sikerült megvalósítani egy nagy álmot.

 

 

 

Betty számára rendkívül sokat jelentett ez a találkozás, elárulta, hogy egy ilyen találkozás mindig is a bakancslistáján volt. Élvezte, hogy Nwela a tolószéke oldalához ült, és elmondta azt is, hogy amióta Drusillas befogad szerválokat, attól a perctől kezdve rajong ezekért a különleges macskákért.

A gyönyörű Nwela – aki 2021 áprilisában költözött a Drusillas parkba a Banham Állatkertből – azért is bizonyult jó választásnak, mert őt egészen kicsi korától kezdve emberek nevelték, így rengeteg tapasztalata van az emberrel. Amikor a gondozói észrevették, mennyire barátságos, és mennyire élvezi az emberek közelségét, akkor gondoltak először arra, hogy vele végre megvalósíthatják Betty álmát. Mivel a szervál nem az a tipikusan közeli találkozókhoz szokott állat, ezért alaposan át kellett gondolni az ötletet, meg kellett tervezni, és előtte tesztelték is, hogyan reagálhat majd a szervál. Gemma több hetet is eltöltött azzal, hogy előkészítse és kiképezze Nwelát, hogy jól sikerüljön a Bettyvel való találkozás, több próbát is tartott, még a tolószékhez is hozzászoktatta az állatot, hogy biztonságos és felejthetetlen pillanatokat élhessenek át ők ketten.

Gemma tudta, mennyire fontos ez Bettynek, ezért meg akart győződni arról, hogy sikeres lesz a tervük. Rendkívül büszke volt Gemma arra, hogy egy ilyen csodálatos állattal foglalkozhat, dolgozhat együtt, akivel idővel kötődni is kezdtek egymáshoz.

 

 

A találkozás után Betty visszatartotta könnyeit, de nagyon megható volt, amikor kapott egy nagy, személyre szóló emléktáblát, amelyet a kapura helyeztek el, hogy jelezzék azt a rendkívüli kapcsolatot, ami a szervál és az idős hölgy között alakult ki. Cassie Poland, az állatkert ügyvezető igazgató-helyettese Bettyt nevezte meg Nwela tiszteletbeli örökbefogadójának.

 


 

Kirsty, Betty unokája kísérte el a nőt a parkba. Ő egyébként éves tagsági kártyával ajándékozta meg nagymamáját, aki ki is használja ezt a lehetőséget, amilyen gyakran csak tud, ellátogat kedvenceihez.

 

 

Betty közelről találkozott már szurikátákkal, makikkal és tatukkal is, de most a szerválokat is kipipálhatja, és lehúzhatja a bakancslistájáról.

 

 

Forrás:

boredpanda.com

Képek: drusillas.co.uk                           

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....