Embert rókájáról


A vad róka, Woody háziállatként éli az életét és nagyon boldog szerető gazdijával.


Ez a történet a Woody nevű rókáról szól és az ő szerető gazdijáról, Yaroslavról. Woody-nak nem volt könnyű kölyökkora. Egy prémfarmon nevelkedett, ahol a bundájáért tartották, amiből szép kis haszonra számított a tulajdonos. Oroszországban a mai napig vannak helyek, ahol legális állatot tartani haszonszerzés céljából, ezért amikor 2015-ben Yaroslav megpillantotta a vad rókát, akkor nem rúghatta fel csak úgy a törvény által előírt szabályokat, hogy megmentse az állatot.

 

 

 

De miután Yaroslav meglátta, nem hagyhatta, hogy a történet a fenti forgatókönyv szerint forogjon tovább. Beszélt a farm tulajdonosával, aki beleegyezett abba, hogy odaadja neki a rókát, egyetlen feltétellel: ha kifizeti neki azt az árat, amit a bundájáért kapna cserébe. Yaroslav egyetlen percig sem habozott, megvásárolta Woody-t.

 

 

  

A Yaroslavnál töltött első napokban Woody senkivel sem akart barátkozni, vagy kapcsolatba lépni. Valószínűleg stressz volt számára környezete hirtelen váltása. Ráadásul az is nehézséget jelenthetett számára, hogy az első hónapot karanténban kellett töltenie Yaroslav otthonában, mivel a rókák betegségeket hordozhatnak. Körülbelül egy hétnek kellett eltelnie, mire Yaroslav megtalálta a rókával a közös nyelvet és elkezdtek barátkozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Egy idő elteltével Yaroslav különleges kennelt épített Woody számára, hogy a szabadban tölthesse az idejét. Woody igazán huncut róka volt, aki sok alagutat ásott ki. Yaroslav többször is hangsúlyozta, hogy mindezek ellenére Woody valószínűleg nem tudná fenntartani magát, mivel még mindig nem tanulta meg az összes képességet, ami ahhoz lenne szükséges, hogy az erdőben élhessen. Amikor ugyanis a legfogékonyabb lehetett volna a tanulásra, akkor a prémfarmon élt.

 

 

 

Mostanra Woody jól táplált róka, aki elégedett az életével. Csak természetes termékeket eszik, mint például a hús, túró, gyümölcs és a zöldség. Kedvenc étele a datolyaszilva.

 

 

 

Az azonban, hogy a róka háziállatként boldog életet él, nagyon is meglepő, hiszen ők nem éppen családi kedvencként ismertek. Yaroslav azt mondja, a róka épp olyan, mintha egy engedetlen kutya és egy engedetlen macska keveréke lenne, egy rókát nevelni nem egyszerű. Mindenesetre Woody minden bizonnyal hálás gazdijának, aki lehetőséget adott számára egy új életre.

 

 

 


 

 

 

Forrás:

boredpanda.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....