Ezért (IS) szeretjük Jon Bon Jovit

Ezért (IS) szeretjük Jon Bon Jovit


Jon Bon Jovi két éttermet is nyitott, amelyek lehetővé teszik a rászoruló emberek számára, hogy ingyenesen étkezzenek.


Míg Jon Bon Jovi nagyon jól ismert zenei pályafutásáról, nagyon kevesen ismerik azokat a dolgait, amelyeket azért tesz, hogy világunkat jobbá tegye. 2006-ban megalapította a Jon Bon Jovi Soul Alapítványt, amelynek célja a szegénység és a hajléktalanság körforgásának megszakítására irányuló közösségi erőfeszítések támogatása.

 

 

 

Az alapítvány egyik legkiemelkedőbb tette a JBJ Soul Kitchen megnyitása, a közösségi étterem, ahol egyaránt szívesen látnak fizető és rászoruló vendégeket is. Egy olyan konyha, amely friss és minőségi ételeket kínál a vendégeinek és nem kér érte konkrétan meghatározott összeget. Bár árak nincsenek, mégis arra ösztönzik a vendégeket, hogy azok, akik megengedhetik maguknak anyagilag, az étkezésért adományozzanak 20 dollárt, míg a szegényeket, akiknek nincs pénzük, és nem tudnak pénzt felajánlani, arra ösztönzik, hogy jelentkezzenek önkéntes munkára, amit vagy az étterem kertjében lehet elvégezni, ahol sok gyümölcsöt és zöldséget termesztenek, vagy az étterem konyhájában.

 

 

 

A vendégeknek nem kötelező előre asztalt foglalniuk. Az étterem a „bejövő sorrendben” elv szerint működik, azonban az anyagilag küzdő emberek elsőbbséget élveznek.

 

 

 

Jon Bon Jovi az első éttermét még 2011 októberében nyitotta, Red Bank területén (New Jersey). A második étterem a Toms folyó közelében nyílt meg, azon a területen, ahol a Sandy hurrikán is lesújtott 2012-ben.

 

 

 

Az alapítvány 2006. október 5-ei megalakulása óta számos jótékonysági szervezettel működött együtt, ilyen például a Habitat for HumanityMary Scullion nővér, a H.O.M.EPhiladelphiában és Atlantában, valamint a Tiger Woods Alapítvány. Az alapítvány célja nem csak a finom ételek biztosítása a rászorulók számára, de megfizethető lakhatást is biztosítanak azoknak, akiknek erre szükségük van és a nehéz sorsú embereket segítik abban is, hogy visszatérjenek a helyes útra. Más non-profit szervezetekkel és a közösség vezetőivel együttműködve biztosítják mindezt. Új otthonokat építenek, egészségügyi ellátást biztosítanak, oktatásra is költenek. Segítik a családon belüli erőszak áldozatait is. Ezen túlmenően arra is törekszenek, hogy minden támogatott projektbe zöld elemeket vigyenek, ideértve a zöld építőanyagok és az energiatakarékos készülékek használatát is.

 

 

 

A szervezet célja, hogy felismerje a szegénységben és hajléktalanságban szenvedők emberi potenciálját azáltal, hogy segítséget nyújt az élelmiszert és megfizethető lakhatást biztosító programok létrehozásában, miközben támogatja a szociális szolgáltatásokat és az állásképzési programokat.

 

 

 

Az éttermi menü három fogásból áll, amelyeket az amerikai konyha ihletett: előételből, főételből és desszertből, és ezek mindegyikéhez organikus alapanyagokat használnak. Aki vegetáriánus, vagy vegán, az választhat húsmentes menüt is. A JBJ Soul Kitchen gondoskodik arról, hogy ételeik ízletesek és táplálók legyenek, így élelmiszereiket, a főzéshez szükséges alapanyagokat  az étterem kertjében, organikusan termesztik.

 

 

 

Eddig több mint 100 000 ételt szolgáltak fel a Soul Kitchen éttermeiben. Ezen étkezések 54% -át adományokkal fizették ki, a fennmaradó 46% -ot önként vállalták.

 

 

 

Az énekes maga is kiveszi részét a munkából: hetente ötször mosogat a Soul Kitchen nevű étteremben a koronavírus-járvány alatt, de a főzéstől sem riad vissza.

 

 

 

 

Forrás:

jonbonjovisoulfoundation.org

Képek:  jbjsoulkitchen.org

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....