Sztárok, akik már nincsenek köztünk

Sztárok, akik már nincsenek köztünk


Vannak olyan népszerű emberek, akikről évente megemlékeznek rajongóik, de vannak olyanok is, akik idővel a feledés homályába kerülnek, és már csak egy szép emlék, hogy valaha minket szórakoztattak. Nincsenek minden évfordulókor az újságok címoldalán, mint ahogy életükben sem a celebek botrányos életét élték. Jöjjön az ő tragikus történetük.

 

1. Richard Griffiths

A Harry Potter Vernon bácsiját játszó színész 2013. március 28-án, mindössze 65 éves korában szívműtétjét követően hunyt el. A sorozatban megjelenő unokaöccse, Daniel Radcliffe is a gyászolók között volt, amikor a Warwickshire-beli Szent Mária templomkertben emlékeztek meg róla. Griffiths jól ismert színpadi és képernyős színész volt, és 4 díjat is bezsebelt, köztük egy Tony-díjat, amit legjobb férfi szereplőként ítéltek neki oda egy színpadi alakítása miatt.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

2. Jim Davis

Úgy gondolom, sokan emlékszünk még a Dallasra, amelyben Jim Davis Jock Ewingot játszotta. Színészi karrierje azonban jóval a Dallas előtt kezdődött, első szerepét még a 40-es évek végén kapta, a Téli találkozó című filmben, ahol a legendás színésznő Bette Davis mellett játszott. Amikor a Dallasban 1978-ban megkapta Jock Ewing szerepét, már közeledett a hetvenes éveihez. A harmadik évad idején csontvelőrákot diagnosztizáltak nála, de ennek ellenére folytatta a forgatást, még parókát is viselt, hogy elrejtse hajhullását. A negyedik évadban már nagybeteg volt, az utolsó két részben nem szerepelt. Összesen 75 részben alakította Jock Ewingot, halála után még 15 részen keresztül "életben tartották" karakterét. A Dallas írói ugyanis úgy döntöttek, hogy halálát nem írják bele egyből a sorozatba. Tiszteletből nem akarták mással pótolni a szerepet, úgy gondolták, egyedül Davis képes eljátszani Jock Ewingot. Ezért később a történet szerint Dél-Amerikába ment az olaj miatt, és egy repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt. A valóságban 1981. április 26-án vesztette életét.


 

Forrás: refinancegold.com

 

3. Doris Day

Hosszú karriert futott be színésznőként és énekesnőként is és emellett szenvedélyes állatvédő is volt. Rendkívül hosszú életet tudhat magáénak, 97 éves koráig élt, halálát tüdőgyulladás okozta. Békésen hunyt el 2019. május 13-án, közeli barátaival körülvéve. A néhai színésznő utolsó kívánságának megfelelően nem akart sem temetést, sem megemlékezést, a halál gondolata kényelmetlen volt számára, és nem akart erről beszélni.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

4. Bill Nunn

Bill Nunn olyan szerepeket játszott, mint Robbie Robertson a Pókember-sorozatban. Spike Lee rendezőt ismerte az egyetemről, így ketten több filmen dolgoztak együtt. Előadásai maradandó benyomást tettek a nézőkre. Bill 2016. szeptember 24-én, 62 éves korában hunyt el leukémiában. A jelentések szerint családja rengeteg kezelési programot kipróbált, mielőtt a színész teste feladta.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

5. Christopher Lee

Horror filmek főszereplőjeként kezdte Christopher Lee, aki Drakula gróf mellett Frankenstein teremtményét is eljátszotta. Mégis sokan a Gyűrűk ura és a Hobbit filmekből ismerik, ahol ő volt Szarumán. Gyakran játszott negatív karaktereket, rosszfiúkat, és élete utolsó éveiben is aktív művész volt, több filmben is szerepet vállalt. Voltak színpadi, zenei, narrátor és szinkronizálási feladatai is. Christopher a képernyőn legendának számított, de mielőtt színpadi karrierbe kezdett, a második világháborúban katonai szolgálatot teljesített, mint pilóta. Lee szívelégtelenségben hunyt el 2015. június 7-én, 93 éves korában.  

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

6. Emma Chambers

Nem hiszem, hogy sokan vannak az országban, akik nem látták a Sztárom a párom című brit vígjátékot Julia Roberts és Hugh Grant főszereplésével. Emma Chambers alakította Hugh Grant életvidám testvérét, Honey Thackert. A képzett színésznő a Webber Douglas Drámai Művészeti Akadémián végzett és hosszú évtizedekig szerepelt a tévében, legnépszerűbb alakítása egy vígjátéksorozatban volt, amelyben Alice Tinker karakterét játszotta. Sajnos, Chambers 2018. február 21-én, 53 éves korában szívrohamot kapott és meghalt.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

7. George Gaynes

George Gaynes a holland királyi haditengerészetnél szolgált a második világháború alatt, mielőtt letelepedett az Egyesült Államokban és csatlakozott a Broadway színpadához. Eric Lassard parancsnok ikonikus szerepét kapta meg a Rendőrakadémia sorozatban. Gaynes 98 éves koráig élt. 2016. február 15-én természetes halállal végződött földi küldetése.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

8. Arnold Palmer

A legendás golfjátékost máig az egyik legkarizmatikusabb és legnagyobb játékosnak tekintik a világon. Még egy koktélt is elneveztek róla. Palmer karrierje 6 évtizedig tartott, és 62 PGA címet is elnyert 1955-1973-ig. Profi golfosként sok pénzt lehet keresni, és remélhetőleg Palmer sem szenvedett benne hiányt. 2016. szeptember 25-én (nem sokkal 87. születésnapja után) hunyt el, miközben szívműtétre várt a Pittsburghi Egyetem Orvosi Központjában (Shadyside), Pennsylvania.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

9. Angela Scoular

Magyar közönség számára a Csengetett Mylord-ból lehet ismerős, ahol ő volt Lady Agatha Shawcross. 2011. április 11-én öngyilkos lett a gyönyörű színésznő, aki korábban két Bond-filmben is szerepet kapott. Angela Scoular gyomorrákban szenvedett, amit képtelen volt legyűrni, és egyre több betegsége is lett. Depresszióssá vált emiatt. A végzetes napon vegyszert ivott, de hiába szállították kórházba, nem sikerült megmenteni az életét.

 

 

Forrás: 4.fusionmovies.to

 

10. Rob Knox

Tegye fel a kezét, aki emlékszik Marcus Belby-re a Harry Potter és a Félvér herceg című filmből! Igen, a fiatal Rob Knox alakította. Karrierje és élete azonban tragédiával végződött. 2008. május 24-én Délkelet-Londonban Knox és 17 éves öccse, Jamie egy bárban voltak, amikor két férfi a színész öccsét megfenyegette. Knox megvédte testvérét, ezért az egyik támadó egy késsel halálra sebezte a színészt. A gyilkos –, aki nem bánta meg tettét – életfogytiglan börtönbüntetést kapott. A színész kórházba szállítás közben hunyt el, mindössze 18 évesen.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

11. David Graf

Egy másik szereplő a Rendőrakadémiából, a kissé őrült, de nagyon szerethető Eugene Tackleberry. Bár több sorozatban is felbukkant, valószínűleg Tackleberry volt a legismertebb szerepe. 2001. április 7-én éppen egy családi esküvőn tartózkodott, amikor szívinfarktust kapott és meghalt, nagyon fiatalon, 50 évesen.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

12. Alan Richman

Alan Rickman, a szeretett brit színész halála 2016. január 14-én következett be. A hosszú színészi pályafutás ellenére nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalok is ismerik, többek között a Harry Potter filmekből, ahol ő alakította Perselus Pitont. Richman egy kisebb stroke-ot kapott, és az után derült ki, hogy a színésznek hasnyálmirigy daganata van. Ez a betegség túl korán, 69 éves korában ragadta el tőlünk a kiváló színészt.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

13. Michael Clarke Duncan

Legismertebb szerepe John Coffey volt a Halálsoron című filmben, és ezért Oscar és Golden Globe díjakra is jelölték. 2012. július 13-án szívinfarktussal került kórházba. A hírek szerint barátnője mentette meg az életét, mivel újraélesztette. Augusztus 6-án kiengedték az intenzív osztályról, de a kórházban kellett maradnia. Végül 2012. szeptember 3-án reggel hunyt el Los Angelesben, 54 évesen.

 

 

Forrás: eonline.com

 

14. Sunny Sue Jackson

Aki emlékszik a 80-as évekbeli Flashdance című táncfilmre, annak valószínűleg Jennifer Beals neve ugrik be elsőként. Pedig volt benne egy másik népszerű színésznő is, a Jeanie-t alakító Sunny Sue Jackson. 1984-ben Sunnyt eszméletlenül találták, és elszállították az UCLA Orvosi Központba. Lélegeztetőgépre tették, és másnap klinikailag elhunytnak nyilvánították. Semmi remény nem volt a gyógyulásra, így a családja beleegyezett abba, hogy levegyék a gépről. A gyönyörű színésznő mindössze 30 éves volt, amikor meghalt az agyában keletkező vérrög miatt.

 

 

Forrás: refinancegold.com

 

15. Rubens de Falco

A Rabszolgasors gonosz Leonciójaként vált ismertté Magyarországon, noha 70 tévés és filmes produkcióban is játszott. Hazájában elismert művésznek számított. 2006-ban agyvérzést kapott, és többé nem volt képes dolgozni. 2008. február 22-én halt meg szívelégtelenségben egy brazíliai idősek otthonában, teljesen magányosan. Sem felesége, sem gyermekei nem voltak. 76 éves volt.

 

 

Forrás: youtube.com

 

 

Forrás:

wikipedia.org

refinancegold.com

Fenti kép: Angela Scoular (wikipedia)

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....