Városi legendák Amerikából, 1. rész

Városi legendák Amerikából, 1. rész


Akár elvetjük a városi legendákat, akár elhisszük, hogy van igazságalapjuk, ez az 50 rövidke kis történet, minden bizonnyal borzongást vált ki mindenkiből. Vajon melyik a legfélelmetesebb az alábbi Egyesült Államokból származó városi legendák közül? Három részesre tervezett sorozatom 1. része következik.

 

50 amerikai állam legijesztőbb városi legendái, 1. rész

 

1. Alabama: Huggin’ Molly

Huggin’ Molly legendája egyértelműen egy eszköz, amellyel a szülők ráveszik gyermekeiket a szabályok betartására: Az Abbeville-ben őshonos történet egy fantomnőről szól, aki megjelenik a gyerekek előtt, ha késő este kint maradnak. Erősen megragadja az ott ácsorgó gyereket, és a fülükbe sikoltoz – nem halált akar okozni, csak pokoli ijedtséget.

 

 

Forrás: smalltownmyths.com

 

2. Alaszka: A Qallupilluit

qallupilluit egy mitikus lény. Egy sellő hangjával dúdol, és így szólítja meg azokat a gyerekeket, akik rosszul viselkednek, vagy túl közel mennek a tengerparthoz, majd elrabolja őket. A zöldes, nőszerű lény soha nem ad vissza gyermeket, ha egyszer levitte őt a mélybe. Jó módszer ez arra, hogy a szülő meggyőzze gyermekeit, hogy ne menjenek a vízbe, vagy a víz közelébe. Hiszen a legenda gyakorlati célja az, hogy távol tartsa a gyerekeket a vékony jégtől, vagy víztömegtől, mivel állítólag itt élnek a lények.

 

 

Forrás: behance.net

 

3. Arizona: Slaughterhouse Canyon

Luana-kanyonként is ismert Slaughterhouse Canyon egy 19. századi aranybányász hátborzongató történetét meséli el, aki egyik este nem jött haza a családjához. Keresete nélkül az anya és gyermekei nem tudtak élelmet vásárolni, és éheztek. Amikor nem bírta tovább, a feleség darabokra vágta a gyerekeit, a közeli folyóba dobta, majd belehalt a kétségbeesésbe. Állítólag kiáltásai még mindig hallatszanak a kanyonban.

 

 

Forrás: medium.com

 

4. Arkansas: A Gurdon fény

Sok városi legendához hasonlóan a Gurdon fény történetének is több változata ismert. Az egyikben állítólag egy vasutast elütött egy vonat, ami következtében leszakadt a feje. Szelleme ma is látható, elvesztett fényét keresi még mindig. Egy másik legenda szerint a vasutasra megharagudott a főnöke, ezért kirúgta az állásából. A férfi bosszúból egy vasúti tüskével meggyilkolta korábbi munkaadóját, az áldozat pedig most a síneken vándorol. Noha a Gurdon fény jól dokumentált, a mai napig senki sem tudott magyarázatot adni arra, hogy valójában mi is az…

 

 

Forrás: curioushistorian.com

 

5. Kalifornia: Char Man San Antonia Creek-nél

A helyiek szerint egy apa és fia szörnyű tűzben rekedt. Az apa meghalt, majd mielőtt a segítség megérkezett volna, a fiú eszét vesztette. Megnyúzta az apját, majd berohant az erdőbe. Most Char Man néven ismert, teste megégett, megfeketedett, és megtámadja az autósokat San Antonia Creek-nél. Emberi bőrt keres.

 

 

Forrás: backpackerverse.com     

                                                          

6. Colorado: The Ridge Home Asylum

Ridge Home Asylum egy igazi létesítmény volt, amelyet 1912-ben nyitottak meg Arvadában. Állítólag olyan betegeket fogadott, akiket borzalmasan bántalmaztak, s közülük néhányan még csak nem is voltak értelmi fogyatékosok. Családjuk viszont elhagyta őket. Bár 2004-ben lebontották az épületet, a helyiek azt mondják, hogy még mindig hallják a sikoltozást, és látják az egykori betegek szellemeit a területen.

 

 

Forrás: pinterest.com

                                                   

7. Connecticut: Dudleytown

Dudleytown-ban bekövetkezett szerencsétlenségek rettenetesen szörnyűek voltak, ezért a helyet el is nevezték: „Az elkárhozottak falujának”. A mára már teljesen elhagyatott város állítólag sok öngyilkosságnak, eltűnésnek és még démoni tevékenységnek is otthont adott. Úgy tartják, hogy a falu alapítói – és tágabb értelemben maga a falu is – örökre átkozottak.

 

 

Forrás: gravereviews.com

                           

8. Delaware: Fort Delaware

A polgárháború idején egy fogolytábor, a Fort Delaware több mint 30 000 konföderációs katonának adott otthont. Az a néhány ezer katona, aki még azelőtt halt meg, hogy elhagyhatta volna a tábort, állítólag még mindig kísért a környéken.

 

 

Forrás: en.wikipedia.org

  

9. Florida: Captain Tony’s

1852 óta a Captain Tony'sKey West legrégebbi szalonja köztudottan kísérteties hely, ahol különös dolgok történnek: az ajtók minden látható ok nélkül becsapódnak, megmagyarázhatatlan dörömbölés következik be és gyakori a fura látogatók eljövetele is. Talán ez azzal magyarázható, hogy itt található a város első hullaháza, ami egy olyan fa köré épült, amelyet a város egykor kalózok felakasztására használt!

 

 

Forrás: floridabeachbar.com

 

10. Georgia: „A zárka dala”

A történet szerint 1848-ban a rabszolga Elleck és felesége, Betsy, egy éjszaka otthonukban voltak, amikor gazdájuk részegen és durván kinyitotta az ajtót. Megpróbálta megtámadni Betsyt, de Elleck legyőzte. A mestert sem kellett félteni, felkergette Elleck-et egy létrán a padlásra. Ahogy a küzdelem folytatódott, a mester elvesztette egyensúlyát, lezuhant a padlásról és meghalt. Annak ellenére, hogy Elleck másnap reggel seriffnek adta ki magát, és elmagyarázta, hogy ami történt, önvédelemből történt, mégis gyilkossággal vádolták, az Old Lawrenceville-i börtönbe zárták, majd később igazságtalanul kivégezték. Az emberek azt mondják, hogy még mindig hallják szomorú dalát a régi börtön falain keresztül.

 

 

Forrás: rd.com

 

11. Hawaii: Pali autópálya

Pele, a hawaii vulkánistennő, akinek számos mítosz fűződik a nevéhez. Az egyik a Kamapua’a félistennel való szerencsétlen kapcsolatáról mesél, aki félig disznó, félig ember volt. A két természetfeletti lény rettenetes körülmények között szakított egymással, és megállapodtak abban, hogy soha többé nem találkoznak. Ezért, ahogy a városi legenda meséli, ha sertéshúst viszel magaddal, amikor átmész a Pali autópályán O'ahu-ban, az autód megmagyarázhatatlanul megáll. Ha legközelebb a környéken jársz, javaslom, hogy maradj a csirkénél!

 

 

Forrás: abstracthawaii.com

                      

12. Idaho: Vízibabák a Massacre szikláknál

Amikor az éhínség sújtotta Pocatello környékét, az anyák ahelyett, hogy hagyták volna éhen halni a csecsemőjüket, inkább a folyókba fojtották. Azt mondják, hogy ezek a babák halszerű lényekké változtak, akiknek új küldetése az volt, hogy becsapjanak, vagy akár meg is gyilkoljanak embereket.

 

 

Forrás: reddit.com

 

13. Illinois: Bachelor's Grove temető

A gyakran Amerika egyik legkísértetesebb temetőjeként emlegetett 82 parcellából álló temetőt számos fantom otthonaként ismerik. A kísérteties „Fehér Hölgytől” a tünékeny fehér parasztokig az emberek, akik ellátogattak a helyszínre, számos megmagyarázhatatlan dolgot, jelenséget láttak.


Forrás: atlasobscura.com 

 

14. Indiana: 100 lépcsős temető

Ha meglátogatod ezt a temetőt Brazília városában, és felmászol a 100 lépcsőfokra az éjszaka közepén, a legenda szerint az eredeti gondnok szelleme fog megjelenni a domb tetején. A szellem megmutatja neked azt, hogy fogsz kinézni a saját halálod pillanatában.

 

 

Forrás: visitindiana.com

 

15. Iowa: Stony Hollow Road

Ez a legenda egy Lucinda nevű nőről szól, akinek a vőlegénye ígéretet tett arra, hogy este találkozik vele, de nem jött el. A Burlington városából származó nő, aki megalázottnak érezte magát az eset miatt, levetette magát a Stony Hollow út mellett található hegyről. Azóta a szelleme rengeteg ember előtt megjelent. A legrosszabb, ami történhet veled, ha rózsát hagy a lábadnál, mert akkor 24 órán belül meghalsz, legalábbis így szól a történet…

 

 

Forrás: pinterest.com

 

16. Kansas: Molly’s Hollow

Molly’s Hollow városi legendája az Egyesült Államok rasszista történelméről beszél. A legenda szerint, amikor a helyi városlakók megtudták, hogy Molly, egy afro-amerikai nő kapcsolatban áll egy fehér férfival, meglincselték. A helyiek azt állítják, hogy a lelke még mindig ott van, és hallják éjszakánként sikoltozni.

 

 

Forrás: youtube.com

 


Forrás:

rd.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....